A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Egy bullying ellenes ötlet nyerte a Youth2Youth innovációs versenyt

Verseny! 2015.04.27

2015. április 24-25-én tartottuk a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által szervezett, Youth2Youth Társadalmi innovációs verseny döntőjét. Rövid beszámoló a két napról.

 

8 hónap, 10 szervező, 13 zsűritag, 17 megoldási terv, 51 versenyző, összesen 853 elért fiatal: ezekkel a számokkal lehetne azt a 8 hónapnyi munkát summázni, amelyet a versenyző csapatokkal, barátokkal, ismerősökkel és szakértőkkel együtt közösen ünnepeltünk meg.

 

A döntő első napján az OTP Fáy András Alapítványának O.K. Központjában a döntőbe jutott 17 csapat 4 teremben prezentálta a szakértő zsűrinek megoldási terveit. A nap végén 4 csapat, a Magyar Alap, a Kiáltójel, a Ped4U és a Ready2Act jutott tovább a szombati fordulóba.

 

11181969_1126538100705893_964623358_o

A kiesett csapatok bemutatkoznak a közönségnek. Fotó: Szonda Benjámin

 

Szombaton a Loffice rendezvénytermében a napot a kiesett csapatok bemutatkozásával kezdtük, akik plakátokon keresztül ismertették a vendégekkel elképzeléseiket. Ez után következett a Horváth “Színészbob” Kristóf, “A Tudás6alom” kezdeményezés elindítójának előadása arról, miért érdemes változást kezdeményezni akkor is, ha nagyon nehéz. A négy döntős csapat ezt követően lépett a színpadra.

 

11159223_1126547780704925_1044862159_o

Horváth “Színészbob” Kristóf előadása. Fotó: Szonda Benjámin

 

A versenyt a Ped4U csapat nyerte, akik az iskolai “bullying” tabujának ledöntésére szolgáló megoldási tervet dolgozott ki. Második helyen végzett a Kiáltójel csapata, akik a GoDo társasjátékkal szeretnék megismertetni a különféle szakmákat a kistelepülésen élő gyerekekkel és fiatalokkal. Végül harmadik helyezést ért el a Magyar Alap csapat, akik a gyermekotthonokban élő fiatalokat szeretnék egy társadalmi vállalkozás keretében felkészíteni a felelős és tudatos pénzgazdálkodásra. Negyedik helyezést ért el a Ready2Act csapat MoMu projektje, amelyben a zsáktelepülésen élőknek terveztek egy mozgó múzeumot.

 

A Kiáltójel csapat prezentál. Fotó: Szonda Benjámin

 

Az első helyezett csapat egy amerikai tanulmányi utat nyert, amelyen megismerhetik az University of North Carolina “Cube” inkubációs programját. A második helyezett csapat bekapcsolódhat az Kreatér iGen! programjába, a harmadik csapat pedig egy inkubációs lehetőséget nyert a DIA-nál.

 

A győztes Ped4U csapat. Fotó: Szonda Benjámin

 

Az OTP Bank, mint a verseny egyik támogatója, a Kiáltójel csapatának ítélte meg az OTP Junior különdíjat, ami egy vissza nem térítendő 300.000,- forintos támogatás, amelyet a csapat a tervének megvalósításához használhat fel.

 

A zsűri. Fotó: Szonda Benjámin

 

A verseny zsűrijének tagjai, akik a legnehezebb döntéseket meghozták:

Barbay Orsolya, az OTP Bank akvizíciós osztályának menedzsere,

Csongor Anna, az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatója,

Fekete Szilárd, az OTP Bank akvizíciós osztályának menedzsere,

Galambos Rita, a DIA ügyvezető igazgatója,

Jámbor Kornél, a H13 program-koordinátor,

Kovách Eszter, társadalmi vállalkozásokkal foglalkozó szakértő,

László Móni, a Personal Branding alapítója, tanácsadó,

Lencse Máté, az Igazgyöngy Alapítvány toldi tanodájának vezetője,

Lissauer György, az Open Society Foundation munkatársa,

Matolay Réka, a BCE Gazdálkodástudományi Karának oktatója,

Rét Zsófia, a Kreatér Társadalmi Innovációs Ügynökség alapítója és vezetője, 

Szefcsik Dóra, H13 program-koordinátor,

Szegedi Eszter, a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának vezetője.

Fotózott Szonda Benjámin.

 

Minden csapatnak gratulálunk!

 

– Lacus –