A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Elindult a Y2Y Alumni hálózat

Olvasmány 2015.11.17

2015 áprilisában a döntő előtti estén egy fontos ígéretet tettünk az első Y2Y versenyzőinek: szeretnénk létrehozni egy Alumni programot számukra. Most érkezett el az ídő, hogy ezt az ígéretünket be is váltsuk.

Az alumni gondolata először akkor fordult meg a fejemben, amikor a Katapult táborból hazajövet azzal szembesültünk, mennyire egymásra találtak ott a versenyzők, mennyi új ismeretség és barátság köttetett Szigetmonostoron. Aztán ahogyan haladtunk előre a versenyben, a csapatok egyre inkább megtanulták egymásra mint erőforrásra tekinteni: volt, aki segített a másinak a közösségi akcióban, voltak, akik rendszeresen találkoztak vagy csak egymásra irogattak. És ez nem kevés.

 

Azért is tartom személy szerint fontosnak egy ilyen hálózat elindítását és fenntartását, mert hiszek abban, hogy a Youth2Youth versenyben a jövő változáshozóit képeztük. És a jövő változáshozóinak is szükségük lesz szövetségesekre, partnerekre és támogatókra, akkor már miért ne lehetnének ezek olyan emberek, akikkel összekötik őket rengetek élmény, közös kihívás, de mindenek előtt a nagyon hasonló gondolkodásmód és értékrend!?

 

Azt is látom, hogy több csapat – akár a mi támogatásunkkal, akár nélküle – nem engedte el az ötletét, és rálépett a megvalósítás korántsem kihívásoktól mentes útjára. (Ehhez képest mi elintézni a másnapi közösségi akcióra a videóst?!) Büszkék vagyunk rájuk, rátok, mert ez igazolja talán a legérthetőbben azt, amit a verseny egésze képvisel: bárkiből lehet változáshozó!

 

Az Alumni hálózat célja tehát az, hogy egyben tartsa azokat, akik végigcsinálták a versenyt. Szeretnénk teret adni számotokra arra, hogy a tudásotokat, tapasztalataitokat megosszátok egymással, így ha van egy jó ötleted, módszered, amit szívesen megosztanál a többiekkel, akkor jelentkezz és megszervezzük az alkalmat hozzá.

 

Egyre több nemzetközi megkeresés fut be hozzánk, egyre több konferenciára, találkozóra hívnak minket. Ezeket a nemzetközi, hazai lehetőségeket szeretnénk több esetben is továbbítani nektek. Ezen felül – legalábbis ezt terveztük – minden félévben felkínálunk számotokra egy-egy programot, ahol nemcsak találkozhattok, hanem tovább is képezhetitek magatokat.

 

Továbbra is érvényes az, amit  a döntőt megelőző estén mondtam: azok számára, akik úgy döntenek, hogy belevágnak a tervük megvalósításába – vagy éppen egy másik terv megvalósításába – azok előtt a DIA iroda ajtaja mindig nyitva áll. Örülünk annak, hogy támogathattuk a Kiáltójel!, a Ped4U és a Szegedi Segítők csapatát ebben.

 

Hogyan is fog kinézni az Alumni hálózat? Félévente kapni fogsz egy hírlevelet, amelyben igyekszünk egészen változatos tartalmat kínálni: inspiráló cikkeket, videókat, eseményeket vagy programokat. Ezen felül szeretnénk félévente egy találkozót szervezni, ahol nemcsak találkozunk, hanem tovább is képezheted magad. De ezek csak az alapok. A többi már rajtad (is) múlik!

 

A végére csak annyit tudok mondani: egy újabb közös kalandra fel!

 

– Lacus –