A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Házi könyvtár #2 – Drogfüggőség

Olvasmány 2014.10.15

 

 

Folytatjuk a nemrégiben elkezdett rovatunkat, a Y2Y házi könyvtárát. Ez alkalommal a droggfüggőségről és a fiatalokról olvashattok Barna Erika, a Kék Pont Alapítvány munkatársának ajánlásával.

 

Ha bővebben szeretnétek információkhoz, statisztikákhoz jutni a hazai drogfogyasztásról, vagy csak kíváncsiak vagytok néhány jól bevált gyakorlatra, akkor érdemes felkereshetitek a Nemzeti Kábítószer Adatgyűjtő és Kapcsolattartó Központ honlapját. Itt megtekinthetitek a szervezet éves jelentését, feliratkozhattok a hírlevelükre, illetve pontos képet kaphattok az ellátásról, jogi háttérről.

 

Az ifjúsági kultúra orvos antropológiai vonatkozásai című olvasmány azt mutatja be, hogyan kapcsolódik össze a kultúra és a szerhasználat, beleértve a dohányzást, az alkoholfogyasztás és bármilyen függőséget okozó tudatmódosító szereket. A kérdést abban a fényben vizsgálja, hogy ezekre az ártalmak különösen a fiatalokra veszélyesek.

 

Végezetül nem is annyira irodalom, mint inkább egy teljes irodalmi adatbázist ajánlunk nektek: Rácz József, az ELTE oktatója egy kiváló, online elérhető irodalmi listát állított össze a drogfogyasztás és prevenció témájában.

 

– Lacus –