A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

OTP Junior különdíj – bírálati szempontok

Verseny! 2015.01.19

Tudtátok, hogy a Y2Y versenyben nemcsak a győztes csapat kap értékes jutalmat, hanem az a szerencsés hármas is, akit az OTP Junior különdíjra kiválaszt a zsűri. Itt olvashatjátok a bírálati szempontokat.

 

 Az OTP Csoport részese a közösség sikereinek, ezért felelős pénzügyi szolgáltatóként fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten részt vállaljon a régió társadalmának és közösségeinek életében, problémái megoldásában. Fontosnak tekinti a következő generációk problémáit, különösen akkor, ha azokra maguktól a fiataloktól érkezik a megoldás.

 

Az OTP Junior különdíj odaítélésekor két fő szempontot vesz figyelembe,: a megoldási terv fenntarthatóságát és társadalmi hatását.

 

A fenntarthatóság az OTP számára mindenek előtt az átgondoltságot és a stabil pénzügyi tervezést jelenti. Olyan megoldási tervet szeretnének kiválasztani, amely valós társadalmi problémára kínál megoldást, és amely komoly pénzügyi tudatossággal rendelkezik, azaz láthatóak a terv forrásai, költségei, és az is, hogyan válik a megoldás fenntarthatóvá.

 

E mellett fontos szempont a kiválasztáskor a megoldási terv közösségre gyakorolt hatása. Mint vállalat, az OTP maga is a közösségépítésen keresztül látja megvalósíthatónak saját társadalmi szerepvállalását, így a különdíjjal jutalmazott megoldással szemben is elvárás, hogy az lehetőséget adjon mások számára is a kiválasztott társadalmi probléma megoldásába való bekapcsolódáshoz. Előnyben részesülnek azok a megoldási ötletek, amelyek magukban hordozzák a lehetőségét annak, hogy országos szinten ismert és adaptálható jó gyakorlattá, mintává váljanak.