A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Szakértői konzultációk

Verseny! 2015.01.19

A rengeteg inspiráció után eljött az ideje a megoldási tervetek kidolgozásának. De mi legyen az? Egy civil szervezet? Egy társadalmi vállalkozás? Esetleg egy kampány? A különféle lehetőségek útvesztőjében segítenek számotokra a szakértői konzultációk!

 

Összesen öt alkalommal szervezünk szakértői konzultációkat, amelyen öt különböző lehetőséget járunk körbe az egyes területek profi szakembereivel.

 

A csapat legalább egy tagjának legalább 2 konzultáción részt kell vennie ahhoz, hogy a csapatotok versenyben maradjon. Persze senki se fogja vissza magát, ha ég benne a tudásvágy és van ideje! :)

 

Az időpontokat szándékosan úgy kerestük meg, hogy a szakértői konzultációk összekapcsolhatóak legyenek a tréningekkel, így ha vidékről kell felutaznotok, akkor könnyebben teljesíteni tudjátok a részvételi feltételeket. Mint midig, most is térítjük az útiköltségeteket a szokásos kondíciók mentén. A konzultációkat minden esetben a DocuArtban tartjuk.

 

 Január 30. péntek 15:00 – 18:00 

 

Ezen az alkalmon Hámori Zoltán és Oliveira de Jesus Andrea, a DIA pénzügyi munkatársai avatnak be benneteket a költségvetés-készítés és a cashflowszámítás rejtelmeibe. Érdemes ott lennetek, hiszen a pénzügyi megalapozottság és tervezés a bírálat fontos szempontja!

 

 Február 13. péntek 15:00 – 18:00 

(Szervezés alatt.)

Milyen a jó közpolitikai program? Hogyan lehet befolyásolni a döntéshozókat? Mit is jelent az, hogy lobbyszervezet? Ezekre és még sok más kérdésre kaphattok választ Szekér Andrástól, a Habitat for Humanity Magyarország igazgatójától.

 

 Február 28. szombat 10:00 – 13:00 

(Szervezés alatt.)

Hivatásos Teréz anyák, világmegváltók és magukat fákhoz láncolók előnyben, avagy rövid ismertető a civil világ rejtelmeiről. Hogyan alapíts civil szervezetet? Melyek a “civil lét” előnyei és hátrányai? Egyáltalán milyen formái vannak a civil szektornak? Erről mesél Móra Vera, az Ökotárs Alapítvány igazgatója.

 

 Február 28. szombat 14:00 – 17:00 

Mitől lehet egy vállalkozás társadalmi? Ha társadalmi, akkor nincs benne pénz? De akkor mitől különbözik egy civil szervezettől? Meghívott vendégünk, Ágoston László, a Kreatér Társadalmi Innovációs Ügynökség munkatársa próbál térképet adni a labirintushoz.

 

 Március 7. szombat délelőtt  
(a pontos időpont  és helyszín még egyeztetés alatt)

Rendhagyó konzultációs alkalom, amikor nem a szakemberek jönnek hozzánk, hanem mi megyünk a szakemberekhez: Civil séta a városban. Szerencsénkre Budapest belvárosa bővelkedik az olyan kreatív társadalmi innovációkből, amelyeket érdemes közelről is szemügyre vennünk.

 

A program még változhat, ez esetben értesítünk benneteket!

 

Az egyes alkalmakra az alábbi linken tudtok jelentkezni január 28-ig. Ne feledjétek,  egy ember több alkalomra is jelentkezhet. 

 

– Lacus –