A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Tréningsorozat egyetemistáknak

Verseny! 2014.10.13

 

 

Hogyan lehet a társadalmi problémákra fenntartható és kreatív megoldásokat találni? Hogyan ruházhatjuk fel a jövő döntéshozóit, a ma egyetemistáit, azokkal a képességekkel és készségekkel, amellyel kreatív probléma megoldókká, társadalmi innovátorok válhatnak?

 

A Youth2Youth (www.youth2youth.hu) egy non-profit kezdeményezés, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsem magyar egyetemisták számára, hogy önmagukra mint társadalmi innovátorokra tekintsenek, és képessé tegye őket arra, hogy saját környezetükben kreatív és újszerű eszközökkel változást tudjanak hozni.

 

Nem tartunk hosszú és unalmas előadásokat, e helyett teret adunk a gyakorlati tapasztalatok megszerzésének, a felfedező, aktív tanulásnak. A módszereink között éppúgy megtalálható a vitakultúrafejlesztés, mint a kreatív gondolkodást segítő játékok, vagy design thinking.

 

A projekt részeként három részes 3 órás tréningsorozatot szervezünk Budapesten, amelyen a résztvevő egyetemisták megismerkedhetnek a társadalmi innováció fogalmával, a kulturált vitázás alapjaival, tréninggyakorlatokon keresztül fejleszthetik a kreativitásukat, illetve profi trénerek és a téma szakértői segítségével elmélyedhetnek egy konkrét társadalmi probléma lehetséges megoldásában.

 

1. alkalom – Vitasd meg!

 

Az első alkalmon a résztvevők megismerkedhetnek a közösségi vita módszerével, megtanulhatják a higgadt, racionális érvekre épülő vita fortélyait. Mindezt úgy, hogy közben egy valós probléma megoldási lehetőségeit térképezzük fel.

 

Időpont: 2014. október 21. 16:30-19:30
Helyszín: Kőleves emeleti különterem – Bp. Kazinczy utca 41.
Regisztráció

 

2. alkalom – Értsd meg!

 

A második alkalom célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek egy konrkét társadalmi kihívás, a veszélyeztett fiatalok problémájával olyan szakemberek segítségével, akik a mindennapokban is ezekkel a fiatalokkal foglalkoznak.

 

Időpont: 2014. november 4. 17:00 – 20:00
Helyszín: Kőleves emeleti különterem, Bp. Kazinczy utca 41.
Regisztráció

 

3. alkalom – Old meg!

 

Az utolsó alkalmon kiderül, mit is jelent a társadalmi innováció, illetve résztvevők kipróbálhatják a kreatív megoldáskeresés egy hatékony formáját, a design thinking-et.

 

Időpont: 2014. november 18. 16:30 – 19:30
Helyszín: Kőleves emeleti különterem, Bp. Kazinczy utca 41.
Regisztráció

 

A workshopokat a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) szervezi. A DIA egy független civil szervezet, amelynek célja, hogy a társadalmi részvételt és az aktív állampolgári magatartást erősítse a magyarországi fiatalok körében. Mindehhez változatos módszereket alkalmaz, mint a formális vita, önkéntesség vagy a közösségi szolgálat. További információ: www.i-dia.org

 

Kapcsolat

Benkő Flóra – szervező

benko.flora@i-dia.org

+36 30 630 09 42