A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Válogatás a csapatok blogjaiból #1

Verseny! 2014.10.27

 

Október 20-a éjfél volt a Y2Y versenyben a második feladat teljesítésének határideje, egy blog elindítása. A kreatív induláshoz egy extra feladatot is kaptak a csapatok: arról kellett írniuk, mi jut eszükbe egy kockáról. Válogatás a gondolatokból.

 

 Help4You 

„Ez egy kocka, aminek egyenlő oldalai vannak… és egyenlő szögei….azt is tudjuk hogy mit nem lehet vele azonosítani…..a fentebb ábrázolt test nem modellezheti a társadalmunkat, sőt, egyiket sem….A halk miértedre a válasz a tökéletes egyenlőség megléte az egyikben, s ennek teljes hiánya a másikban.”

 

 Tandem 

„ … ilyenek a felnőttek: kockák. … Ahhoz, hogy kicsit élhetőbb, békésebb, divatosan szólva plurálisabb társadalomban élhessünk, talán színesebbnek kellene látnunk az ábrázolt kockát. … A megértéshez pedig okvetlenül szükséges a kíváncsiság és az említett „színes látás” …  Remélhetőleg mindenki rendelkezik egy ilyen kis kockával, ami az övé, ő színezi ki, pakolja tele büszkeségekkel, érdemekkel, eredményekkel – néha terhekkel –, de ő osztja meg szeretteivel is. Tehát számomra a kocka egy ugródeszka a „kocka-lét” felől egy színes és bájosan amorf világba.”

 

 Fiatal Aktivisták 

„A kocka-asszociáció első szakasza a kirekesztett fiatalok kapcsán jelentheti a bezártságot, hisz a benne levők valamilyen társadalmi problémának köszönhetően képtelenek kiszabadulni a falak fogságából…..a kocka-asszociáció második szakasza a sokoldalúság. Egy kirekesztett társadalmi réteget segíteni a fejlődésben vagy akár az integrálódásban többféle módszerrel lehet. A helyzetet érdemes a lehető legtöbb oldalról és szemszögből megvizsgálni…”

 

 Charlie Angyalai 

„Dobozba zárt szeretet…Egy építő kocka- Az első lerakott kockája az új jövőnknek….Problémák doboza- Vagy ahogy mi mondanánk „megoldandó feladatok” tárháza….Egy szoba, ahol békességet és szeretet találsz…”

 

 Sorsfordítók 

„ … minden embernek van egy hatalmas „kősziklája”, egy kockája, amit élete során görget…mindenkinek van lehetősége másfelé görgetni a kockáját, …A kocka pedig nem gurul könnyen: szögletes, kemény élei vannak, amin nehéz azt átfordítani….egyengetjük az olyan terepet mások kockái előtt, amelyek túlságosan göröngyösek, buckásak….Célunk egy, hogy a kockából egy gömb legyen, a göröngyös terepből pedig egy sík, hogy mindenki a legsikeresebben görgethesse sorsát…”

 

 3D 

“Kockacukor. Nekem, a jól szituált egyetemistának ez jut eszembe először… vajon egy mélyszegénységi roma fiatalnak mi jutna erről az eszébe?…. Ajándék. Nem adakozni fogunk, hanem motiválni, együtt-csinálni, együtt megismerni azt, hogy mire vagyunk képesek, és mennyivel többre, mint gondoljuk….”

 

 Interkulti 

“Számomra a kocka a merev, vonalas gondolkozást is eszembe juttatja – a világ legyen négyszögletes, akkor is, ha kerek- vagy éppen úgy lesz kerek(…) ?… Kocka. A kultúra meg egy gömb. Legalábbis ezt tanultam kulturális antropológia órán. Mi pedig talán mindannyian kockák vagyunk, akik próbálják a saját kis skatulyájukba beleszuszakolni az Egészet…”

 

 Be The Change 

„ … talán jobb lenne nekünk is kis dobozokba elzárni mindennapi problémáinkat de valamiért mégsem tesszük….Ebben a bizonyos intézményben olyan fiatalok élnek, akiknek mindennapi élete nagyon hasonló a miénkhez…különbség azonban mégis van közöttünk…ők pedig nem mások, mint a halmozottan hátrányos helyzetű, azaz a 3H-s fiatalok. Velük együtt dolgozva szeretnénk segíteni nekik, együtt „kinyitogatni” a fejükben lévő kis dobozokat, a jól összekuszálódott „vezetékeket” szétbontani, rendbe tenni….”

 

 Érdekeltek 

„Ha a matematika tanárod kérdezi, ezt válaszolod: felszín, térfogat, szabályos test, 8 csúcs, 12 él. Ha a szerelmed kérdezi, ezt válaszolod:a hasad…Ha a miniszterelnök kérdezi, ezt válaszolod: a csomagom külföldre.Ha egy sajtmester kérdezi, ezt válaszolod: Titok. Ha egy szürrealista festő kérdezi, ezt válaszolod:  a fejem, természetesen, nagyon érzékletes lett. Ha egy maximalista kérdezi, ezt válaszolod: az, hogy a hozzánk közelebbi felső él nem lett végighúzva és borzalmasan zavar. Ha a DIA kérdezi, ezt válaszolod: a korlátok, az, hogy ki kell lépnünk a dobozból….Pedig általános jó válasz nincs….Végtére is egy képről mindenki tud beszélni, kivéve persze a mi célcsoportunkat, mert ők nem látják. Nekik mi beszélünk a képről és az ő agyuk rakja össze.”

 

 Drop Table Users 

„ … mérnökök vagyunk / leszünk, azaz mi vagyunk a kockák :) …Habár nem a “kockulás” az elsődleges hobbink, a munkánk során hasznos fenntartani a kocka gondolkodásmódot, hiszen ezt várják el munkaadóink a mindennapokban….”

 

– Alíz –