A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Válogatás a csapatok blogjaiból #2

Verseny! 2014.10.29

 

 

Folytatjuk a csapatok blogjaiban való kalandozást.

 

 LaTi 

„ … Ebbe a dobozba bedobhatod a kívánságodat, – mondja a bíbor arcú hölgy kedvesen – én vagyok a jó tündér … .”

 

 Soulbirds 

„Ez egy építőelem, melyből sokfélét ismerünk…Vannak olyan építőelemek is, amelyeket nem látunk, de érezzük őket. A félelem, a magány, az elszigeteltség,a betegség, bizonytalanság, ridegség, kiszolgáltatottság, közöny, személytelenség…Ezek mellett használatos építőelemek lehetnének a törődés, odafigyelés, kíváncsiság, szeretet, biztonság, közösség, figyelem, jókedv, vidámság, lendület, barátok; melyekkel kiegészül az építményünk…”

 

 Kiáltójel 

„Nekem erről a dobozról az előítéletek jutottak eszembe….”NE DOBOZOLJUNK, MINT TÓTHÉK!” – Örkény után szabadon…”

 

 Szegedi Segítők 

„nem szabályos, hiszen nem minden éle egyenlő. És ez tulajdonképpen szépen mutatja, hogy a verseny során mi a célunk: olyan megoldást találni a problémára (amit hamarosan meg kell fogalmaznunk), ami nem szabályos, még nincsen formába öntve, nem passzol tökéletesen azokhoz a mintákhoz, amikkel korábban találkoztunk….”

 

 Ped4You 

Mit is jelent nekünk ez a doboz? A válasz egyszerűbb, mint vártuk. Ebben a dobozban azok az akták, azok a csoportok, azok a problémák gyűlnek, akikhez most, ma, nem sikerült eljutni. Akikről tudjuk, és érezzük, hogy a helyzetük tarthatatlan, a megoldáshoz pedig rájuk, ránk, a Y2Y-ra, és a társadalom lehető legtöbb szereplőjére szükség lenne…”

 

 Ugródeszka 

„KOCKÁZAT. Azt hiszem minden olyan dolog, ami  egyszerűségében nagyszerű könnyen rejt magában megfejthetetlenek tűnő tényezőket”

 

 JólLét 

„első gondolatunk a Tesseract volt, ami egy kocka alakú kimeríthetetlen energiaforrás. Odin, a skandináv főisten, hagyta itt a Földön, amikor legyőzte a jégóriásokat. …Vagy kocka leszel magadtól, vagy a rendszer tesz azzá….”

 

 Nomen est omen 

„Hogy ki mit lát bele, az nézőpont kérdése. Vagy akár úgy is fogalmazhatunk: minden nézőpont kérdése.. …”

 

 TEAR 

„Van olyan felnőtt, aki dobókockának lát, s attól függ minden, hogy hányast dobott nekem az élet. …az én számom általában az egyes. Többet ők nem ismernek. Nem látják a többi oldalamat.. S végül, szerencsére vannak olyanok, akik még nem látnak engem tévének, sem doboznak, sem dobókockának. Nem, ők sokkal többet látnak ezeknél. Ők odasétálnak, nézegetnek, forgatnak jobbra, balra, észreveszik, hogy mennyi oldalból állok, majd mindet egyesével jól meg is vizsgálják.  Aztán észrevesznek valamit ott legbelül, egy apró pici valamit, ami megfáradtan és csalódottan ül az egyik sarokban. Engem.”

 

 R2A 

„Szóval mit jelent nekem ez a kis kép, legyen bármi is rajta? Azt hiszem, a gyermeki énem felélesztésének fontosságát jelenti. Úgy gondolom, nagyon fontos a másokra való nyitottságunk megőrzése a rögtönös elutasítás helyett.”

 

–  Alíz  –