A YOUTH2YOUTH TÁRSADALMI
INNOVÁCIÓS VERSENY ÜZENŐFALA...

Véget ért a harmadik Youth2Youth verseny

Verseny! 2018.05.10

Április végén parádés döntővel zárult a Youth2Youth verseny, amely méltó megünneplése volt a résztvevők közel egyéves munkájának. A tíz döntős csapat tíz izgalmas és innovatív megoldási tervet mutatott be, amelyek mind egy-egy fontos társadalmi problémára nyújtanak újszerű válaszokat. A döntőn az is kiderült, melyik csapat projektjét ítélte a szakértő zsűri a legjobbnak, és kik nyerték el a fődíjjal járó berlini tanulmányutat.

 

 

Szinte hihetetlen, hogy tavaly augusztus végén találkoztunk először a Y2Y résztvevőivel a hollókői Katapult táborban. Azóta rengeteg minden történt, a versenyzők meet-upokon, Y2Y talks esteken, tréningeken és megannyi mentoráláson vettek részt, miközben folyamatosan dolgoztak a megoldási terveik tökéletesítésén.

 

A februári online fordulót követően a tíz döntős csapat, a Benned a Létra, a forget-me-nots, az INNOVALID, a Justice League, a MásKépp, a Mosómedvék, az Oktatáska, a Progresszív Levelibékák, a Versenyzős Figurázók és a VÉG  versenyzői prezentálhatták ötleteiket a döntőben. A projektek közül sok foglalkozott a pályaválasztás témakörével, volt, amelyik az áldozathibáztatás ellen keresett megoldást, több ötlet is született a fiatalok internethasználatának biztonságosabbá tételére és volt olyan csapat is, aminek tagjai azon dolgoztak, hogy a lányok körében is néoszerűek legyenek a mérnökszakmák.

 

A sokszínű mezőny munkájának értékeléséért az ötfős szakértő zsűri; Pais Panni és Csernátonyi Fanni (a Cellux Csoport alapítói), Gerencsér Dorka (a Y2Y alumni BIOM Alapítvány kuratóriumi elnöke), Jámbor Kornél (a Falk1 Rendezvényközpont munkatársa) és Mészáros János (az E-ON Controlling Directora) felelt, akik a döntő végén kiemelték, mennyire izgalmas ötletek születtek a versenyben.

 

Végül a harmadik helyezést a MásKépp (Szekér Viktória és Fuxreiter Gergő) csapata nyerte el, akik egy videókampányt terveztek, ami az áldozathibáztatás ellen veszi fel a harcot. Második helyen a Versenyzős Figurázók (Jakobcsics Imre, Nagy Benedek és Soós András) végeztek, akik egy olyan applikációt fejlesztettek, amely az adatvédelemre és a biztonságos internethasználat fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét. A verseny fődíját pedig a szegedi forget-me-nots (Csány Júlia, Nyúl Zsófi és Ótott-Kovács Réka) csapata nyerte el, akik olyan videókat készítettek, amelyekben értelmi fogyatékkal élők számára is egyszerűen és érthetően magyaráznak el hétköznapi szituációkat. 

 

A szegedi lányok lesznek tehát azok, akik részt vehetnek a berlini tanulmányúton és megismerkedhetnek olyan helyi kezdeményezésekkell, amelyek mind egy-egy összetett társadalmi problémával igyekeznek felvenni a harcot a német fővárosban.

 

Gratulálunk nekik és minden Y2Y-os résztvevőnek! Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

 

A döntőről képeket itt tudtok nézegetni.